Vlaamse schuur Liempde

Cultuurhistorie en natuur

Hieronder vindt u een beschrijving van projecten die we hebben georganiseerd.

Evenementen

Vier keer per jaar organiseert de werkgroep van de Vlaamse schuur een culinaire activiteit. Yvonne Hopstaken verzorgt  de catering(www.eetwatbijjepast.nl) en de vlaamse schuur wordt naargelang het seizoen van sfeer voorzien.

 

 

Culinair

Elk jaar organiseert de vlaamse schuur activiteiten die te maken met de natuur in het Groene Woud.

Natuuractiviteiten

Breugheliaans samenzijn op 11 december 2010 in Vlaamse Schuur

 

Op zaterdag 11 december organiseerden de vrienden van de Vlaamse Schuur aan de Kasterensestraat 4 te Liempde een winteractiviteit waarin historie en de inwendige mens goed werden gecombineerd. Tijdens een  wandeling door het prachtige Kasteren, bezochten we het  Groot Duifhuis met zijn herenkamer en de vakbouwschuur even verderop.

Bij terugkomst werd het samenzijn opgeluisterd met sfeervolle muziek en werd het verhaal van de tot verbeelding sprekende maretak verteld. De mooie muziek werd verzorgd door Marty v.d. Staak (synthesizer, zang), Peter Verhoeven (Bodhran, fluit en zang) en Tom Bruijns (gitaar en zang). Frank Olofsen, co-auteur van het boek ‘Goud in Groen’, nam de lezing voor zijn rekening.

Kanotocht over de Dommel

 

De lente breekt weer aan. Lekker buiten zijn en genieten van de mooie natuur.  Wie wil dat nu niet?

Op 25 april 2010 april organiseerde de werkgroep ‘Vlaamse Schuur’ een kanotocht gecombineerd met een lezing en lichte lunch.  De lezing richtte zich op de totstandkoming van de Vlaamse Schuur (zie foto

hierboven) en welke ideeën we als werkgroep hebben over activiteiten in het Groene Woud.

Andere activiteiten

 

De afgelopen tijd zijn ook nog een aantal andere activiteiten georganiseerd:

 

“Eten uit de berm”

Onder leiding van herboriste Inge Delnoije zijn we bermplanten gaan beoordelen op hun eetbaarheid. Bij belangstelling hiervoor kan een klein receptenboekje worden aangevraagd.

 

Feesten

 

Als u een feest wilt organiseren, waarbij natuur– en cultuurhistorie ingepast wordt neem dan contact op

voor meer informatie